zaterdag 17 mei 2008

Le Fargogne.

We waren een weekje weg. Naar camping "le Fargogne". Deze wordt gerund door een zeer hartelijk Nederlands echtpaar en ligt echt prachtig in het Franse landschap. Bij Montauban. En dat ligt weer 60 kilometer boven Toulouse. Te overbruggen afstand vanaf Ede is 1.180 kilometer. Best een stukkie inderdaad. Maar het was de moeite waard hoor!
Het was alweer 4 jaar gelden dat wij hier waren met de tent. Zowel Anne als Joan herkenden ons meteen en wisten zelfs waar we toen de tent hadden opgezet. Goed geheugen die mensen. Komt vast door de Franse wijn dacht ik. Meteen maar een paar bouteilles ingeslagen van die vin rouge!
Hieronder dus de glasbak van de camping. Veelal wijn- en bierflessen. En flessen van de groentes in pot. Hollanders slepen immers alles mee op vakantie.
Dit jaar hadden wij een mobile home gehuurd. We voelden ons net Frans Bauer in ons mobiele chalet! Apparaat was ruim voldoende en bood ons alle comfort. Stel je voor: op een camping en niet in de rij hoeven staan om af te kunnen wassen. Wat een ongekende luxe. Om het over de douches en toiletten maar niet te hebben.
Hoewel ik altijd erg kan genieten van de stoelgang op de camping. Er is haast niets mooier dan rustig op het toilet te zitten en twee deuren verder een vette, natte scheet te horen. Dan roep ik altijd hard en vol overgave : OLEEE !! Geheid dat je een opmerking terug krijgt. Best leuk.

De camping heeft in totaal 27 plekken. Elk zeer ruim bemeten en zowel van zon als schaduw voorzien. Als de zon schijnt natuurlijk. Anders niet.

De irissen op de voorgrond stonden na een paar dagen bijna allemaal in bloei. Mooie kleuren hebben ze. Er waren trouwens meer plekjes op de camping waar de tuin er zeer netjes bijlag. Beetje rommelig maar wel heel natuurlijk en weelderig. Anne heeft duidelijk groene vingers. Met zwarte randjes onder haar nagels...
We hebben ons 8 dagen lang prima vermaakt daar in Puygaillard de Quercy. Hoewel we geen voorstander zijn van terug gaan naar een plek waar je als een eerder vakantie hebt gehouden kunnen wij ons heel goed voorstellen dat we over een paar jaar weer gast willen zijn op "le Fargogne".

4 reacties:

FRANK103 zei

Ziet er inderdaad leuk uit! Zelf vind ik 1180 km best een eind voor 8 dagen vakantie......

Jacko zei

Sterker nog Frank: we moesten ook nog terug!!

Maar ik heb niet zo'n moeite met grotere afstanden. De grutto's wel. Die eisen deze zomer een DVD speler met schermpjes aan de hoofdsteunen anders stappen ze in de buurgemeente al uit zeiden ze.

Kliko Green zei

wat een reclame! Mis alleen de link nog om zelf een weekje te boeken!

Kliko Green zei

Want de link die je eerder noemde is iedereen alweer vergeten natuurlijk...